DOJANG KOGURYO

BLADER DOOR DE WEBSITE VIA HET MENU

.

    M E N U

:.  MAAK UW KEUZE IN HET MENU

BIJGEWERKT OP : 01-01-2020     

HOMEPAGINA
INFORMATIE
GESCHIEDENIS
KOREAANSE VLAG
GROOTMEESTER
BANDEN SYSTEEM
 

 GROOTMEESTER ...

     
 

KWAN CHANG NIM - Jae Chul Shin, 9e Dan


Grootmeester Jae C. Shin is de stichter van de Wereld Tang Soo Do Bond en is een van de leidende figuren in de gevechtskunsten in de huidige wereld. Hij werd in 1936 in Korea geboren, en begon z'n lange en voortreffelijke carriére in de gevechtskunsten toen hij 12 jaar was. Gedurende zijn jeugdperiode inspireerde een onbekende monnik hem, waardoor hij de gevechtskunsten wilden leren. Later ging hij naar de "Seoul Moo Duk Kwan" centrale trainingsinstituut en begon serieus te studeren bij Meester Hwang Kee, een oprichter van de Koreaanse Moo Duk Kwan systeem. Toen hij 1e Dan werd, begon hij reeds met het lesgeven als assistentinstructeur bij hetzelfde sportinstituut. Daarna gaf hij les aan de Koreaanse Universiteiten, Seoel centrale Y.M.C.A., verschillende colleges, de politie, militaire instituten en in talrijke andere plaatsen. Zijn jarenlange ervaring in lesgeven en zijn extreme toewijding hebben bijgedragen tot zijn wetenschappelijke en unieke methodes van het lesgeven in Tang Soo Do.Zijn zes deskundigheden zijn: zelfverdediging, loopvormen, breektesten, wapens, gezondheidszorg en meditatie. Hij heeft deze verschillende onderdelen samengevoegd in één van de beste en meest effectieve gevechtskunst, het Wereld Tang Soo Do systeem. Tijdens zijn diensttijd in de Koreaanse Luchtmacht in het jaar 1958, kreeg hij zijn eerste ervaring met het lesgeven aan Amerikaanse militairen. Nadat hij zijn Meestergraad in politieke wetenschappen aan de Koreaanse Universiteit behaald had, ging hij in 1968 naar de Verenigde Staten om zijn instructies uit te breiden tot buitenlandse leerlingen. In het jaar dat hij naar Amerika kwam honoreerde de gevechtssportblad Black Belt hem door een vol hoofdstuk aan hem te wijden in het boek "20ste eeuw Krijgers" en hem in het gezelschap te zetten van de meest beroemde gevechtskunst instructeurs ter wereld.


Hij vestigde de U.S. Tang Soo Do Federatie en 1968 in zijn eerst sportschool in Burlington, New Jersey. De organisatie verspreidde zich tot alle delen van Amerika en zelfs daarbuiten gelegen landen. Maar door nieuwe Internationale eisen, moest hij de organisatie herstructureren. Hij creeërde toen de geheel nieuwe World Tang Soo Do Association tezamen met nog 12 andere landen en op 13 november 1982 verklaarde de Hoofdconventie hem tot Grootmeester. Grootmeester Shin in één van de meest gerespec-teerde en bekende Meesters die z'n hele leven heeft toegewijd aan gevechtskunsten. Hij is verantwoordelijk voor de training en diplomering van meer dan 10.000 Zwarte Band dragers. Behalve dat hij gedisciplineerde en keiharde training en exact uitgevoerde technieken eiste, heeft hij er altijd op gewezen dat de ware waarde van de beoefening van de gevechtskunsten ligt in de toepassing in onze dagelijkse leven. Het lesgeven aan kinderen is de favoriete bezigheden van de Grootmeester geworden. Hij is daarin ook een echte expert geworden.


Zijn advies aan de Zwarte Band Instructeurs is een goed advies voor alle soorten leraren. "Wanneer men zijn kunnen als instructeur bekijkt, dient men de manieren van de jonge leerlingen te overzien, hun gedrag, schoolrapporten en hun lichamelijke conditie. Hun vooruitgang dienen je eigen te weerspiegelen. Grootmeester Jae Chul Shin, stichter van de World Tang Soo Do Association, is een waar leider, leraar, meester onder meester en humanist.

 

IN MEMORIAM: Grootmeester Jae Chul Shin

Met verdriet delen wij mede dat op 9 juli 2012 is overleden onze geliefde en gewaardeerde Grootmeester Jae Chul Shin. Hij was de grondlegger van de World Tang Soo Do Association en tot op de laatste dag een ambassadeur voor onze eeuwenoude krijgskunst. Door zijn inzet, kennis en niet aflatende enthousiasme voor Tang Soo Do en de levenswijze  die hiermee samengaat, heeft hij het respect verdiend van alle beoefenaars ter wereld. Wij hebben het voorrecht gehad om Kwang Chang Nim Jae Chul Shin talloze keren in Nederland te hebben mogen ontvangen. Wij bewijzen hem vanaf deze plaats ons respect en wensen alle beoefenaars van Tang Soo Do sterkte met het verlies van een inspirerende man die groots was door zijn bescheidenheid.

Tang Soo!!
 


 
WEBSITE BEST VIEWED AT 1024 X 768 PIXELS

WEBSITE MADE BY KM/2011

COPYRIGHTS ALL RIGHTS RESERVED KOGURYO